top of page

NIERMERIDIAAN

 

De Niermeridiaan is het centrum van onze wil. De niermeridaan beheerst ook de gestalte, de blaas, botten, beenmerg, afweer, herstellingsvermogen, de genetische code, het onderlichaam, zenuwweefsel met het centrale zenuwstel en hersenen, de geslachtsorganen, lendenwervels, de wilskracht (realisatie), bloedopbouw, angst, koude, stolling, Grauwe huidskleur.

Symptomen welke met de Niermeridiaan samenhangen : Fysieke kenmerken : duidelijk aanwijsbare pijnplekken op dezelfde plaats. Gevoelig voor koude en kouwelijk aangelegd zijn. Warmte en beweging daarentegen doen de pijn verminderen. Stijf en traagheid, o.a. arthrose. Ophoping van vocht, impotentie en libido verlies, onvruchtbaarheid, er 'oud' uitzien. Klachten betreffen het functioneren van de nieren, bijnieren, het skelet, zenuwstelsel, verlies van hoofdhaar, slecht gebit, zwak gehoor en klachten aan de interne organen van de onderbuik.
Mentale kenmerken : angstig zijn, met weinig tot geen vertrouwen in zowel de interne als de externe omgeving. Wantrouwig in relaties, koppig, eigenwijs, egocentrisch gedrag en gedachtenwereld. Angstige depressies, moeite met aarden, vaak duizelig, koude voeten.

bottom of page